KÖHL GmbH

Al sinds 1976 produceert KÖHL hoogwaardige ergonomische zitmeubelen gericht op gezondheid en comfort voor de gebruiker. Deze filosofie bracht KÖHL tot waar het nu staat, een innovatief familiebedrijf, in Europa uitgegroeid tot een gerespecteerde naam op het gebied van kantoorstoelen. German Quality, made by KÖHL.
Zorg voor het milieu en duurzaamheid gaan voor ons veel verder dan alleen gestelde verplichtingen. Onze bedrijfsvoering en investeringen zijn erop gericht om energiezuiniger te produceren en gebruik te maken van minder milieubelastende grondstoffen. Zo worden uitsluitend door LGA/TUV geteste en gecertificeerde materialen, welke vrij van schadelijke stoffen zijn, gebruikt. Toepassing van composteerbare en milieuvriendelijke materialen en de doordachte constructie van KÖHL stoelen maken het mogelijk om onderdelen eenvoudig te scheiden voor hergebruik. Het gebruik maken van regionale toeleveranciers resulteert, naast kortere transport routes en minder verpakking, in een positieve energie balans bij KÖHL.
Onze activiteiten worden uitgevoerd en gecontroleerd volgens DIN EN ISO 9001:2008 en DIN EN ISO 14001:2005 richtlijnen voor kwaliteit en milieu. Door het blijvend investeren in onze productiefaciliteiten en eigen infrastructuur leveren wij een continue bijdrage aan verbetering van het milieu. Zo maken wij inmiddels gebruik van zonne-energie opgewekt door panelen geplaatst op ons 1600m² grote dak, wat een vermindering van CO2 uitstoot met 54 ton per jaar oplevert. KÖHL spant zich in voor het milieu zodat u kunt ontspannen. (einde promotionele tekst KÖHL GmbH)

EEN STOEL WORDT GEBOREN …

Natuurlijk beter zitten … is op meerdere manieren uit te leggen:

  • Natuurlijk zit men op een KÖHL stoel beter
  • En geeft onze zorg voor het milieu weer

Product ontwikkeling

KÖHL staat voor innovatieve bureau zit oplossingen, die de gebruiker gemak, zekerheid en ondersteuning biedt bij alle bewegingen op de werkplek. Ontwikkelt uit analyses, ervaringen en wensen van de gebruikers, inrichters, artsen en designers.

Productie en leveringen

Uit de meer dan 50.000 mogelijke KÖHL stoelvarianten kan de klant zijn gewenste model samenstellen, welke dan op commissie en met liefde voor detail ontstaat. Wij produceren van grote opdrachten tot individuele bestellingen. Bij de uitlevering daarvan profiteert u van onze logistieke partners en ons eigen wagenpark.

Kwaliteit en zekerheid

KÖHL is meerdere malen gecertificeerd en beloond voor uitstekende producten en de milieuvriendelijke manier van produceren. Het predicaat: „Quality Office“, dat niet alleen staat voor materiaal, verwerking en design, maar ook voor hoge ergonomische kwaliteit, die ver de voorgestelde normen overschrijden,is ons laatst toegekend. Tevens behoort de SELLEO tot de top drie bij de Benelux Office Product Awards 2007.

ONZE BIJDRAGE AAN EEN GOED MILIEU

De thema’s milieubescherming en duurzaamheid staan bij KÖHL hoog in het vaandel. Besparingen in het gebruik van energie en het vermijden van activiteiten die het milieu belasten hebben voorrang bij alle ontwikkelingsprocessen en investeringsbeslissingen. Onze maatregelen voor een effectieve ecologische aanpak

  • Het gebruik van kwalitatief hoogwaardige grondstoffen en materialen.
  • De controle op schadelijke stoffen in de materialen is gewaarborgd door certificaten van LGA/TÜV.
  • Vanaf de fabricage van de bouwelementen tot en met de laatste fase van de assemblage zijn al onze stoelen “Germany quality made by KÖHL”.
  • Bij het construeren van de bouwelementen worden gerecyclede en weer composteerbare materialen gebruikt.
  • Op alle bouwelementen is de samenstelling en de recyclebaarheid van de materialen vermeld, zodat deze later correct gesorteerd in het recyclingproces kunnen worden opgenomen.
  • Korte transportroutes en vermijding van veel verpakkingsmateriaal door samenwerking met jarenlange productiepartners in de regio.
  • De fabricage van onze producten op basis van een modulair systeem, gecombineerd met een overzienbare serieproductie maken een grondstoffen besparend productieproces mogelijk, maar ook het op korte termijn inzetten van de nieuwste productiemethoden.
  • Wij beschikken over een omvangrijk recyclingsysteem vanaf een volledige terugname van onze producten, de demontage ervan, een correcte scheiding van materialen en tenslotte een lokale recycling.

Met onze aanpak willen wij een bijdrage leveren aan het bevorderen van de opvatting, dat de duurzaamheid en de meerwaarde van een product voorop dient te staan.

KÖHL: GEZONDHEID EN WELZIJN

KÖHL GmbH | Paul-Ehrlich-Straße 4
63322 Rödermark | Germany
Tel.: +49 (0)6074 928-0
Fax: +49 (0)6074 95951

KÖHL Nederland en België
Tel. Office: +49 (0)6074 928 180


OFFI Label: