meta data voor deze pagina
  •  

Kantoor supplies - Keuze menu en tips

Keer terug naar eerste selectie Producten met OFFI Label


INKOOP TIPS

Kantoorsupplies zijn alle kantoorartikelen en computer supplies. Leveranciers van deze producten rekenen ook vaak de verbruiksmaterialen voor printers en copiers tot deze groep. Het totale hedendaagse assortiment van verschillende supplies voor kantoor is zeer omvangrijk. Er zijn niet alleen veel soorten producten, vele producten zijn in een groot aantal uitvoeringen bij verschillende fabrikanten beschikbaar.

Traditioneel worden kantoorartikelen geleverd door de boekhandel, kantoorboekhandel en kantoorvakhandel. Tegenwoordig worden kantoor-en computersupplies ook via vele andere kanalen aangeboden waaronder talloze webshops.
Voor zakelijke gebruikers (B2B) in België en Nederland zijn er naast de kantoorvakhandel, de superstores (b.v. Staples Office Centre) drie grote marktpartijen. Daarnaast maken kantoorartikelen deel uit bij leveranciers van een alles omvattend bedrijfsmiddelen assortiment (b.v. Hoffmann, Manutan, VINK LISSE). Ook leveranciers van kantoorapparatuur, computer hardware en kantoorinrichting richten zich op de verkoop van kantoorartikelen en computer supplies. Een groot deel van het assortiment kantoor supplies wordt rechtstreeks aangeboden door gespecialiseerde fabrikanten en/of groothandels.

Kantoorsupplies zijn niet alleen nodig voor een efficiënte bedrijfsvoering maar ook bij studie en voor privégebruik is het prettig om met de “juiste” producten te werken. De “juiste” kan nog wel eens een zoektocht zijn en is lang niet altijd het product wat voorheen is aangeschaft want ook op het gebied van kantoorartikelen komen nog altijd vele verbeteringen nieuw beschikbaar. Daarnaast is het door het aanbod van vele tienduizenden producten geen leverancier ter wereld die alles wat beschikbaar is levert en dat betekent dat bij een zoektocht naar producten bij meerdere leveranciers gezocht moet worden.

Milieu

Het inkopen van kantoorsupplies is alleen al door het zeer omvangrijke assortiment niet eenvoudig. Als milieu eisen worden meegenomen dan is het selecteren van producten, zonder specialistische kennis vrijwel onmogelijk.