meta data voor deze pagina
  •  

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
wiki:duurzaam_inkopen_van_kantoorartikelen [2015/02/16 15:25]
webmaster
wiki:duurzaam_inkopen_van_kantoorartikelen [2015/02/16 16:12] (huidige)
webmaster
Regel 10: Regel 10:
 Versie 1.3 werd op 1 oktober 2009 gepubliceerd met de belangrijkste wijziging:  Versie 1.3 werd op 1 oktober 2009 gepubliceerd met de belangrijkste wijziging: 
   * De tekst over PVC in de duurzaamheidsverkenning van opberg- en archiveringsmiddelen (Par. 2.2.1) en van schrijfgerei (Par 2.2.3) is aangepast.   * De tekst over PVC in de duurzaamheidsverkenning van opberg- en archiveringsmiddelen (Par. 2.2.1) en van schrijfgerei (Par 2.2.3) is aangepast.
-Versie 1.4 werd op 21 januari 2010 gepubliceerd met de belangrijkste wijziging:+[[wiki:duurzaam_inkopen_van_kantoorartikelen_1.4|Versie 1.4]] werd op 21 januari 2010 gepubliceerd met de belangrijkste wijziging:
   * In hoofdstuk 2 is een passage over Cradle-to-Cradle opgenomen. De toelichting op de sociale aspecten is aangepast. De teksten m.b.t. PVC (par 2.2.1 en par 2.2.3) zijn beperkt aangepast.   * In hoofdstuk 2 is een passage over Cradle-to-Cradle opgenomen. De toelichting op de sociale aspecten is aangepast. De teksten m.b.t. PVC (par 2.2.1 en par 2.2.3) zijn beperkt aangepast.
-De huidige versie is 1.5 van oktober 2011 met de belangrijkste wijziging:+De [[wiki:duurzaam_inkopen_van_kantoorartikelen_1.5|huidige versie is 1.5]] van oktober 2011 met de belangrijkste wijziging:
   * De bewijsmiddelen zijn geschrapt en er is, alleen waar relevant, informatie over verificatie opgenomen in de toelichting voor de inkoper.   * De bewijsmiddelen zijn geschrapt en er is, alleen waar relevant, informatie over verificatie opgenomen in de toelichting voor de inkoper.
  
 +===== Kritiek =====
 +Ondanks het feit dat het Ministerie van VROM al in april 2009 aangaf dat de criteria reeds onvoldoende aansloten bij de bedoelingen van Duurzaam Inkopen, onder meer wat betreft detaillering en afbakening van de productgroep zijn de criteria daarna eerder afgezwakt dan aangescherpt en worden deze nog altijd gebruikt. Het gevolg is dat nog altijd maar voor een zeer klein aantal producten criteria bestaan en als ze bestaan de eisen niet veel meer beteken dan een verbod op polyvinylchloride (PVC) en toepassing van stoffen die schadelijk zijn voor milieu en gezondheid. 
  
 +==== Afbakening ====
 +De productgroep Kantoorartikelen omvat opberg- en archiveringsmiddelen, etiketten, zelfklevende memoblokjes en schrijfgerei. Opberg- en archiveringsmiddelen wordt beschreven met als belangrijkste producten ordners en ringbanden met als alternatief stevige kunststof mappen (boxen) zonder ringen. Daarnaast worden als opberg- en archiveringsmiddelen insteekmappen en mappen zonder hersluitbaar mechaniek, archiefdozen en hangmappen gebruikt. \\
 +Hoewel vrij duidelijk is omschreven wat wordt bedoeld hebben fabrikanten en leveranciers een andere interpretatie en worden onder de term opberg- en archiveringsmiddelen vele producten geschaard van [[showtassen]] tot [[visitekaarthouders]].